Min egna animation

Har nu studerat hur man ska rita karaktärer i 1-1,5 vecka. Detta var en av de riskerna som kan inträffa när man får för sig att göra animationerna i just 2D när man egentligen bara håller på med 3D.

Kom fram till att om jag hade gjort min karaktären i 3D istället för 2D så tror jag att jag hade varit klar nu. Men jag har helt klart lärt mig mer på att göra det i 2D. Dock fick jag konstatera att rita på penna och papper tog för långt tid. Höll på med det i en vecka och tiden det tar att jobba med papper och penna tar längre tid än om man gör det i Photoshop. Ett tydligt exempel som är jobbigt med penna och papper är att om man gör lite för smal gubbe så får man sudda ut hela den delen jämfört med Photoshop där man markerar och bara flyttar ut den delen som är för smal.

De sakerna jag fick göra för att lära mig göra karaktärer var att jag kollade in Digital tutors- Drawing Manga Anatomy and Poses in PS, Digital tutors- Principles for Establishing Character Age.

Sen skissade jag av runt 50 bilder för att få in hur sträcken ska vara. Dock behöver man nog rita ytligare 50 till innan bilderna blir riktigt bra.

 

Och nu efter denna tiden så har jag börjat med min egna animation i 2D.

Här är huvud positionerna och pass positions av min animation som jag ska göra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>